Begeleiderspas 2toDrive

Begeleiderspas aanvragen

Als je meedoet aan 2toDrive heb je een begeleiderspas nodig. Dat is een pasje waarop alle namen van jouw 2toDrive coaches staan. De begeleiderspas heb je altijd bij je wanneer je na het behalen van je rijbewijs de weg op gaat met je coach. De begeleiderspas kun je al aanvragen vanaf 16,5 jaar. Voor het aanvragen van de begeleiderspas doorloop je de volgende stappen:

  1. Je toekomstige coaches melden zich eerst aan via ‘Coach aanmelden‘. Je coach heeft hier een DigiD account voor nodig.
  2. Wanneer al jouw coaches (minimaal 1 en maximaal 5) zich hebben aangemeld, kun jij de begeleiderspas aanvragen. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat alle coaches geregistreerd zijn. Pas daarna zijn ze zichtbaar in het systeem en kun jij de begeleiderspas aanvragen. Voor het aanvragen van de begeleiderspas maak je gebruik van DigiD.
  3. Na het aanvragen van de begeleiderspas reken je af. De begeleiderspas kost €35,-, deze kun je na het aanvragen betalen via IDEAL.
  4. Na het afrekenen van de begeleiderspas wordt je aanvraag ingediend en verwerkt door de RDW. Zij gaan checken of je aan alle voorwaarden voldoet. Wanneer je geen tegenbericht krijgt, krijg je de begeleiderspas binnen ongeveer 10 werkdagen thuisgestuurd.

Begeleiderspas aanvragen

Tip: Vraag de begeleiderspas een maand voor je praktijkexamen doet aan, zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Voorbeeld begeleiderspas

Begeleiderspas schriftelijk aanvragen

Om de aanvraag online in te kunnen dienen, is het van belang dat alle personen die een rol spelen bij je begeleiderspas, jijzelf en al je coaches, dit ook via DigiD kunnen doen. Als één van deze personen niet over een DigiD account beschikt, moet het gehele aanvraagproces voor de begeleiderspas via een aanvraagformulier ingediend worden. Het aanvraagformulier voor de begeleiderspas downloaden

Voorwaarden

Om mee te doen aan 2toDrive moet je als jonge bestuurder aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je moet woonachtig zijn in Nederland
  • Je mag niet vóór 1 november 2011 al 17 jaar zijn geworden, tenzij je meedoet aan een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor beroepschauffeur
  • Je moet tenminste 16,5 jaar oud zijn
  • Je moet jonger zijn dan 18 jaar

Kosten

De begeleiderspas kost €35,-

Vragen

Voor vragen over het aanmelden als coach of de begeleiderspas, kun je contact opnemen met de RDW via begeleiderspas@rdw.nl of 0900-0739. Nog geen DigiD? Vraag hier een DigiD account aan.